Praznjenje 2019-03-30T21:41:59+00:00

Praznilne naprave

Praznilne naprave omogočajo, da po peki izdelke nadalje usmerimo do naprave za praznjenje iz kaset, zamrzovanje, hlajenje ali pakiranje.

Odlika Intbas praznilnih naprav je čvrsta industrijska izvedba, dolga življenjska doba ter fleksibilnost uporabe. Izdelava iz nerjavečega jelka omogoča pa zadovolji visoko sanitarno ustreznost.

Naprava je lahko pomična, kar uporabniku omogoča praznjenje kaset, pladnjev ter raznih modelov kot tudi prosto pečenih izdelkov.

Za upravljanje praznilne naprave naročnik lahko izbira med priznanimi in tehnološko dovršenimi krmilniki Allen Bradley, Siemens ali Omron. Na specifično željo je možna vgradnja tudi ostale kompatibilne krmilnike.

Intbas praznilne naprave odlikuje homogena industrijska izdelava izjemna vzdržljivost ter dolga življenjska doba, do končnega naročnika naprave dostavimo že pred sestavljene kar nam omogoča izredno kratek čas montaže. Oprema ustreza zahtevam standardov CE, UL, CUL

Praznilna naprava za kasete, pladnje ter razne modele (transportne enote)

Z prihodom izdelkov iz peči se na zbirnem transporterju akumulira zadostno število izdelkov, kjer jih preko kotnega ali krivinskega transporterja usmerimo v nadaljnjo proizvodnjo v pekarni. Transportni trakovi so v tem primeru kovinski, odporni na visoke temperature ter obrabo. Širina transportnega traku se določi glede na izdelke naročnika v primeru različnih širin in oblik transportnih enot lahko širino transporterja prilagajamo z ustreznimi vodili, ki so lahko na zahtevo naročnika avtomatsko prilagodljiva na izbran izdelek.

Praznilna naprava za prosto pečene izdelke

Ob izstopu iz peči se prosto pečeni izdelki preko nagibne rampe enakomerno porazdelijo po transporterju kar omogoča enakomerno hlajenje izdelka med transportiranjem. Transportni trak za transport in zbiranje izdelkov je modularen PVC odporen na olja, maščobo ter plesni in izpolnjuje EU in FDA standarde za področje prehrane.